Natuurlijk Verschure

Voor een exclusieve en orginele tuinbeleving

10 en 11 Juni 2017 Opentuindagen

Peter en Elly Verschure stellen hun tuin weer open op.

Kruip in een mensennest of relax in de natuurlijk hangmat terwijl je even uitrust van al het moois in de tuin.
Achter de fraaie siertuin komt u in een groot parkachtig landschap met veel vogels, met boomhutten,vijvers, eigen kunst en originele vogelkasten.


Op het grote perceel (2,5 ha) grazen ook paarden, schapen en geiten
Alle spullen op deze site zullen te koop zijn die dagen.
Peter is behalve een groot natuurkenner ook een enthousiaste verteller en dat is een gelukkige combinatie. Dit jaar hangen er weer webcams van Beleef de Lente in hun vogelparadijs.

Neem ook eens een kijkje op de website
www.Beleef de Lente.nl die dit jaar meer dan ooit bezoekers trekt en waar het ijsvogeltje uit deze tuin 24 uur per dag op te zien is.

okt 2016 Samentop op bezoek in de tuin!

Weer een heerlijke dag met het gezelschap van Samentop. Ze kwamen van de tuin genieten en als bedankje prachtige dekens en kussens gekregen die nu in de tuin liggen te pronken!

Dankjewel allemaal we zullen er lekker van genieten deze herfst!

Zie voor meer info over het prachtige project Samentop de volgende website: http://www.samentop.nl/


sept 2016

De zonnebloem op bezoek!


Juni 2016

Dat weekend waren er opnieuw opendagen in de tuin.

Hier waren de laatste aanwinsten te bezichtigen, zie hieronder de takkentent:


Deze takkentent staat deels echt in de grond gepland waardoor hij volgend jaar uit zal schieten en weer een heel andere uitstraling zal krijgen dus komt dat zien tijdens de opentuindagen in 2017! Like onze facebook pagina om op de hoogte gehouden te worden op: https://www.facebook.com/NatuurlijkVerschure/

Maart 2016

In maart 2016 worden er opnamens gemaakt voor het TV programma Binnenstebuiten. Hierin zullen enkele mensennesten uit onze tuin geplaatst worden in de tuin van Willy Koenen.

                                    

5 januari 2016

Uitzending op NPO 2

Het perceel met de woning en tuin van Peter en Elly Verschure In Dongen was ooit een ware woestenij. Maar de tweeënhalve hectare tuin is inmiddels een waar paradijs voor dieren.

Zie de gehele rapportage op:

http://www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten/seizoenen/2016/30-143737-05-01-2016/290-109648-prachtige-tuin


2015, Dongense tuin in NOS journaal
Dat de tuin van Peter en Elly Verschure aan de Groenstraat heel erg bijzonder is, is voor vele Dongenaren geen verrassing. De landelijke Vogelbescherming ontdekte het onlangs ook en hing een 6 tal webcams in de tuin waardoor heel Nederland 24 uur per dag de lente in deze tuin kan mee beleven. 

In het najaar van 2014 kregen Peter en Elly Verschure een eerste verzoek van de vogelbescherming. Peter vertelt: “zij zijn ons op het spoor gekomen via het prachtige boek ‘Natuur aan huis’ van oud-Dongenaar Hans Peeters. Daarin staan hele mooie foto’s van de uilen die hier al jaren in onze tuin ‘wonen’. De mensen van de vogelbescherming werden na een bezoek aan onze tuin nog enthousiaster en vroegen of ze in de uilenkasten en op andere plekken webcams mochten hangen. Op die manier kan heel Nederland dan via de website beleefdelente.nl mee genieten van de mooiste tijd van het jaar voor een tuin. Toen we eenmaal ‘ja’ gezegd hadden kwam er ineens heel wat op gang. Er is 1500 meter kabel in de tuin ingegraven, camera’s zijn opgehangen en verbindingen geoptimaliseerd met flink wat apparatuur, het was alles bij elkaar een hele operatie. je mag wel zeggen dat wij nu de best beveiligde tuin hebben van Dongen”
Juni 2015 Opentuinendag Dongen

Peter en Elly Verschure stellen hun tuin ieder jaar open tijdens de opentuindagen in Dongen. Dit jaar was dit op een mooi weekend in juni waarbij diverse activiteiten te doen en zien waren:

Kruip in een mensennest of relax in de natuurlijk hangmat terwijl je even uitrust van al het moois in de tuin.

Achter de fraaie siertuin komt u in een groot parkachtig landschap met boomhutten,vijvers, eigen kunst en originele vogelkasten.
Op het grote perceel (2,5 ha) grazen ook paarden, schapen en geiten.

Peter is behalve een groot natuurkenner ook een enthousiaste verteller en dat is een gelukkige combinatie. Dit jaar hangen 5 webcams van Beleef de Lente in hun vogelparadijs.

Neem ook eens een kijkje op de website van Beleef de lente http://beleefdelente.nl
die dit jaar meer dan ooit bezoekers trekt en waar zelf het ijsvogeltje uit deze tuin 24 uur per dag op te zien is.

Of de website van Yvonne Verschure die daar praktijk houdt om je energie te herstellen http://denatuurbron.com